dimarts, 25 de març del 2008

Pascal comelade

BON DIA! Això de fer entrades pel blog té la seva gràcia!

Avui us proposo tres videos d'un mestre que ha creat un estil, un ambient, entre naïf i "amelienc" (tot i que és més antic que la pel.lícula de Jean-Pierre Jeunet, Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain).

Parlem de Pascal Comelade, un sagal de Montpellier que des de petit va veure passar músics i bohemis per casa. Un dia va marxar cap a Barcelona, va acabar vivint a la casa d'en Lluís Llach, allà va conèixer a Maria del Mar Bonet, Quico Pi de la Serra, Toti Soler, Ovidi Montllor entre altres...

S'en tornà a França una temporada però de seguida tornà a BCN al barri de Gràcia. Allà s'impregnà d'un cert ambient bohemi i surrealista. Es féu amic d'Enric Cassasses, poeta, rapsode i traductor, amb el qual encara hi col·labora.

Com a músic es fa difícil de catal.logar, compositor i multiinstrumentista, d'obres curtes (2'-3') normalment instrumentals. Obres de vanguarda però sense oblidar les arrels!

Ha col·laborat amb molts músics, catalans o artistes internacionals com Robert Wyatt o PJ Harvey (amb la qual va fer un tema boníssim "Love too Soon" que sempre em posarà la pell de gallina).




Bé doncs, no m'allargo més que em faig pesat (això de tenir un blog té el seu rollo però enganxa i t'allargues més que en Joaquim Nadal!!)


VIDEOS by La Blogotheque (molt recomanable aquesta pàgina, bona música amb un toc diferent)

VIDEO Part 1 of 3 "FAKIR"




VIDEO Part 2 of 3 "Egyptian Reggae"



VIDEO Part 3 of 3 "Gegene"